Decor Scan

De decor-industrie is altijd op zoek naar het ultieme decor waarbij de juiste snaar wordt geraakt. Essentieel is hierin de wijze waarop de vertaling plaatsvindt van het originele materiaal, je wilt tenslotte de beleving en emotie die dit materiaal oproept 1:1 vertaald hebben naar een digitaal bestand.

De Decorscan is de techniek voor het digitaliseren van materialen voor de laminaat-, keramiek-, tapijt-, textiel-, en betonindustrie.

Hoogwaardige scans van materialen, waarbij enerzijds gelijkmatige texture over het totale beeld van begin tot einde en anderzijds precieze kleur- en toongradaties verlangd worden in de ontwikkeling van de textures. 

De scanwijze is hierin bepalend. Afhankelijk van het materiaal en de wensen in de oppervlaktestructuur en detail wordt de belichting afgestemd op de mate waarin deze eigenschappen te accentueren. Hierdoor ontstaat er dieptewerking die je het gevoel geeft van een 3-D scan.

Naast deze dieptewerking spelen kleur en detail een belangrijke rol, al deze eigenschappen zijn vertaald in de scan en nadien digitaal te bewerken.

Mogelijkheden

  • Scanmogelijkheid in verschillende belichtingshoeken
  • Het scannen van grootformaat originelen
  • Variabele resolutie